الاثنين، 18 مارس 2013

بالصور فطيرة الصينية التحفة (بنت الصحن)






اسمها عندنا فى مصر فطيرة الصينيه ومشهورة اكتر فى الصعيد 
بس مع اختلافات بسيطة وهى انها بدون حبة البركة وبتكون بالشربات بدل العسل


ولقيت وصفات على اليوتيوب لمنال العالم وشيف اسامة ووصفات لبنات الخليج وتقريبا المكونات واحده


واخترت الطريقه دى والحمد لله نجحت جدا وكانت سهله 
والاهم انها عجبت جوزى ولانه مش من محبى الحلويات اتبسطت جدا الحمد لله وبقا بيطلبها منى اكتر صنف


نشوف الصورة النهائيه ليها كنت عاملاها فى شهر رمضان المعظم 
ونرجع نشوف الصور والطريقه من البداية


&& بنت الصــــــــحن ...فطيرة الصينيه ... هى هى &&


الصورة هنا من موقع منال العالم شوفوا بتاعتى اجمل ازاى 

  • && بنت الصــــــــحن ...فطيرة الصينيه ... هى هى &&

وهنا مع كيرلى سينابون عملته من بواقى العجينه 
&& بنت الصــــــــحن ...فطيرة الصينيه ... هى هى &&


المكونات :
2و1/2 كوب دقيق ابيض +رشة ملح +1م ص خميرة فوريه
1بيضه كبيرة +فانيليا +ماء دافئ للعجن +1/2 كوب سمنة مذاب


(مكسرات حسب الرغبه ودى اضافه من عندى )
&& بنت الصــــــــحن ...فطيرة الصينيه ... هى هى &&


ينخل الدقيق ويضاف الملح والخميرة والبيضه والفانليا 
(انا باستعمل فانيليا سوداء)ويضاف الماء الدافئ بالتدريج مع استمرار العجن 
يضاف ربع كوب من السمنه ويعجن جيدا (والربع الاخر نحطة بين الطبقات بعدين) 
قد تحتاج لدقيق اكتر حسب العجن المهم ان تكون العجينه طريه ومتماسكة 
تترك لترتاح ربع ساعه مع دهنها بالسمنه وتغطيتها 
&& بنت الصــــــــحن ...فطيرة الصينيه ... هى هى &&


تعجن مرة اخرى بعد ذلك وتقطع الى 12 كورة متساويه او 16


&& بنت الصــــــــحن ...فطيرة الصينيه ... هى هى &&


تفرد اول كرة على دقيق او سمنه 
انا فردت الاولى على الدقيق بس كانت سميكة نوعا ما 
عملت الباقى على سمنه مذابه زى الفطير كانت هايله الحمد لله 
والفرق واضح فى الصورتين !!
&& بنت الصــــــــحن ...فطيرة الصينيه ... هى هى &&
وباقطع الاطراف بحيث تكون الفطيرة مدورة على قد حجم الصينيه
ونحتفظ بالزيادات على جنب هنعمل منهم كيرلى && بنت الصــــــــحن ...فطيرة الصينيه ... هى هى &&
&& بنت الصــــــــحن ...فطيرة الصينيه ... هى هى &&


تدهن صينيه بالسمنة و نضع اول فطيرة وترش بالسمنه وانا اضفت من عندى المكسرات المفرومة وسمسم وجوز هند 
&& بنت الصــــــــحن ...فطيرة الصينيه ... هى هى &&


نكمل بنفس الطريقه بين كل طبقه واخرى رشة خفيفه من السمنة زى الجلاش ..والمكسرات على حسب الرغبه 
وممكن نرش السمنه وقطع من الجبنه بين الطبقات 
&& بنت الصــــــــحن ...فطيرة الصينيه ... هى هى &&


ماعدا اخر طبقه تدهن بصفار بيضه وفانليا او بيضه كامله وفانليا
ويرش الوجه بحبة البركة وده اساسي ونسيبها تخمر ربع ساعه


تدخل الفرن الساخن مسبقا فى البدايه ربع ساعه ونهدى النار لمدة ساعه عشان الطبقات تستوى من جوا لانهم 12 طبقه 
(على حسب فرن كل واحده ممكن اقل )
&& بنت الصــــــــحن ...فطيرة الصينيه ... هى هى &&
بعد النضج والاحمرار ..رفعت الطبقات بسكينه لقيتها استوت الحمد لله 
&& بنت الصــــــــحن ...فطيرة الصينيه ... هى هى &&


المفروض نسقيها بعسل نحل بس انا مش باحب(احبووووووش)
الحلو تقيل .. 
فعملت شربات متوسط الكثافه: ويكون بارد 
2كوب ماء و2 كوب سكر ومعلقه ليمون وفانيلا
ونسقيها وهى سخنه ونغطيها شويه عشان تتشرب 
&& بنت الصــــــــحن ...فطيرة الصينيه ... هى هى &&


يا جمالها بعد التقطيع 
&& بنت الصــــــــحن ...فطيرة الصينيه ... هى هى &&


من جوا وووواااااوووووووو ودايبه وجميله 
&& بنت الصــــــــحن ...فطيرة الصينيه ... هى هى &&


&& بنت الصــــــــحن ...فطيرة الصينيه ... هى هى &&


فاصل ونواصل ان شاء الله مع باقى الصور 
وطريقة كيرلى سينابون

نكمـــــــل


بواقى العجينه من كل فطيرة 
يعنى الاطراف الخارجيه الزياده بنجمعهم كلهم ونعجنهم تانى مع بعض 
ونفردهم على رشة دقيق وفوقها دقيق خفيف ونفرد 
ندهن العجينه بالزبده او السمنه من فوق وعليها معلقه كبيرة قرفه بودرة ونقطع بالسكينه او القطاعه شرائط طوليه
(على فكرة ممكن تعمليها من اى عجينه )
غالبا باعملها من باقى عجينة السينابون او 10 دقايق

&& بنت الصــــــــحن ...فطيرة الصينيه ... هى هى &&


&& بنت الصــــــــحن ...فطيرة الصينيه ... هى هى &&

نلف كل شريط على عود خشبى من الطرف ونكمل بشكل حلزونى مائل ونضغط النهايه عشان تقفل

&& بنت الصــــــــحن ...فطيرة الصينيه ... هى هى &&


ونسيبها تخمر ربع ساعه وبعدين نقليها فى زيت غزير على نار متوسطة او هاديه 
&& بنت الصــــــــحن ...فطيرة الصينيه ... هى هى &&
تنشل من الزيت على مناديل مطبخ وترش بالسكر البودرة 
وممكن صوص شوكولاته او حليب مكثف 
&& بنت الصــــــــحن ...فطيرة الصينيه ... هى هى &&



&& بنت الصــــــــحن ...فطيرة الصينيه ... هى هى &&

وهنا الصور النهائيه ل بنت الصحن 
&& بنت الصــــــــحن ...فطيرة الصينيه ... هى هى &&


&& بنت الصــــــــحن ...فطيرة الصينيه ... هى هى &&

&& بنت الصــــــــحن ...فطيرة الصينيه ... هى هى &&


&& بنت الصــــــــحن ...فطيرة الصينيه ... هى هى &&

&& بنت الصــــــــحن ...فطيرة الصينيه ... هى هى &&

شايفين الطبقات رقيقه زى البقلاوة وطريه فى نفس الوقت 
ومكوناتها سهله وبسيطة

&& بنت الصــــــــحن ...فطيرة الصينيه ... هى هى &&


&& بنت الصــــــــحن ...فطيرة الصينيه ... هى هى &&


وفى النهايه اتمنى تكون الوصفه عجبتكم وافادتكم 
source: 
http://forums.fatakat.com/thread3307016

0 Comments:

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

http://setbeet.blogspot.com/

 

مجلة حواء..ست بيت Copyright © 2009 LKart Theme is Designed by Lasantha