الخميس، 14 مارس 2013

بالصور طريقة عمل وجبات كنتاكى : فيلية الدجاج الكرسبي



طريقة عمل وجبات دجاج كنتاكي بالصور

cook to learn | how to make a Recipes Kentucky Fried Chicken with pictures |
http://i.imgur.com/EJu0V.jpg


http://i.imgur.com/81Hzt.jpg


http://i.imgur.com/anmXG.jpg


http://i.imgur.com/D2ZiO.jpg
احب اطلعلكوا كل أسراري
النهاردة بجد وجبات كنتاكي ف بيتك
مع فارق النظافة والاطمئنان لان انا اكثر حاجه بتخوفني هو الاكل المقلي برة
يعني مش عارفة الزيت دا اتقلي بيه كم مرة وكمان الدجاج اتغسل كم مرة واذاي
عندي فوبيا م الغسيل بقعد أغسل ف الدجاج يجي عشر مرات بالدقيق والملح والليمون وانقعها شويه
وأهم حاجه ف اي وصفة دجاج يكون فيه تتبيلة
لازم ولابد انك تحطيه ف مصفاة يصفي ماؤه كويس جداً
السر ف ايه من خلال تجاربي المطبخيه انك لو غسلتي الدجاج وحطتيه ف التتبيلة ع طول هايكون ملوش طعم
لان لسه فيه مايه وهاتختلط بالتتبيلة فتقلل من ملحها وتركيزها
دي نقطة بسيطه ولكن بالنسبة لي مهمة
يلا ع المقادير
( التتبيلة)
لكل دجاجة
ليمونه صغيرة
م ك خل
م ك كاتشب يعطي مزازة
2 م ك زبادي
بياله زيت ( بتطري الدجاج)
4 فص ثوم مهروس
ملح + فلفل اسود+ هيل(حبهان) مطحون+ شطة مجروشه+ بابريكا
الطريقة:
نقطع الدجاج علي ثماني قطع وغسلها كويس مثل ماوضحت سابقاً
وانا بعمل شقوق ف كل قطعة بالسكينه لضمان الاستواء
نخلط مكونات التتبيلة مع بعض كويس جداً ثم نضع فيها الدجاج
وندخله الثلاجه قبل بيوم


http://i.imgur.com/SKM13.jpg
وكذلك صدور الدجاج
عشان اعمل بيها
فيلية الدجاج الكرسبي
وmighty zinger


http://i.imgur.com/MKjxA.jpg
خلاص كدة تبلناهم ودخلناهم الثلاجه
نيجي بقي لسر المطاعم اللي بيخلية كرانشي ولذيذ
وده طبعاً من خلال الطرق الكتيير اللي جربتها
اكتشفت ان الدجاج او الفيليه مش بيحطوا فيه
بقسماااااط ابداً
وانا لاحظت دا من نفسي يعني اختراااعي
الخلطة السرية هي :
دقيق مخلوط معه معلقة نشا ونفتت علية كورن فليكس خلي اوعي تطحنيه انا بكسرة بين راحة اليدين
بحيث يكون في شوي ناعم وشوي خشن
وكمان بحط شوية شطه مجروشة وفلفل اسود وسنة ثوم بودر
ويقلب مع بعض كويس
والبهارات اللي مع خلطة التغليف كمان من ضمن الأسرار


http://i.imgur.com/zMB9T.jpg
ونقلبهم مع بعض
ونكسر ع الدجاج بيضة مخفوقة وكذلك علي الفيليه
ونقلبهم مع بعض ونغمسهم ف الخلطة


http://i.imgur.com/bUzxR.jpg
والسر الثالث هو
لازم تحطي الدجاج بعد ماغلفناه ف الثلاجة لمدة ساعة ولو مستعجله حطيه ف الفريزر نصف ساعه
عشان يلتصق التغليف ومايفكش منك ف الزيت
ثم يحمر ف زيت غزير
انا صراحة قليته ف القلاية بحس انه بيستوي احسن وتحميره بيكون كويس


http://i.imgur.com/LZZRj.jpg


http://i.imgur.com/ybDd1.jpg


http://i.imgur.com/0HKpS.jpg
دي قطع الدجاج مقرمشة وطريه ومستويه ولذيذة


http://i.imgur.com/ZODZm.jpg


http://i.imgur.com/s2Qxc.jpg



http://i.imgur.com/cM8Ne.jpg


http://i.imgur.com/cvXKr.jpg
ودي قطع الفيليه ممكن تقدميها مع بطاطس او ساندويتش


http://i.imgur.com/BuHIJ.jpg


http://i.imgur.com/xDFgO.jpg
ودا الساندويتش قدمته بنفس مكوناتهم
حطيت مايونيز مع شطة مجروشة وخس وقطع الفيلية وشريحة جبن وأكيد البطاطس المقليه
انا عن نفسي بمووووت فيه


http://i.imgur.com/S7d2t.jpg
انا متأكدة ان لو جربتوه هايعجبكوا ومش هاتشتروه تاني
وان الكل هايسألك عنه
وكمان دي من الوجبات اللي الأولاد بتحب تاكلها
اعمليها بيتك وأكلي أولادك وانتي مطمئنه
والف شكر للجميع
دمتم بود وحب
في رعاية الله وأمنه
والحمد لله الذي أطعمنا وسقانا وكفانا فكم ممن لا كافي له ولا مأوي 
المصدر:  arabic cooking recipes
لو الموضوع عجبك ماتنسيش تدعيلى بظاهر الغيب وتعملى لايك للموضوع

0 Comments:

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

http://setbeet.blogspot.com/

 

مجلة حواء..ست بيت Copyright © 2009 LKart Theme is Designed by Lasantha