الفريسكا او بسكويت الايس كريم بالبيت
1/4 ك زبدة
1/2 ك سكر
1/2 ك دقيق
2 بياض بيض
1/2 م ص فانيلا
ولعملها بالشوكولاته نضيف 1/2 ك كاكاو
1- اخفقي البياض جيدا ثم اضيفي باقي المكونات واخفقيهمبالمعلقة حتي يمتزجوا تماما ثم علي ورق زبدة بالمعلقة شكلي شكل دائرة رفيعة (ممكن تعملي 1/2 العجين بالكاكاو وتعمليمنه خطوط علي الدائرة البيضاء )
او شكليها عن طريق ورق كرتون مقصوص علي شكل دائرة مفرغة للحصول علي دائرة متناسقة تماما
تدخل فرن حار ل 4 دقائق بالكتير
ولعشاقه دي ماكينة ممكن تشتروها مخصصة لعمل بسكوتة الايس كريم
1/4 ك زبدة
1/2 ك سكر
1/2 ك دقيق
2 بياض بيض
1/2 م ص فانيلا
ولعملها بالشوكولاته نضيف 1/2 ك كاكاو
1- اخفقي البياض جيدا ثم اضيفي باقي المكونات واخفقيهمبالمعلقة حتي يمتزجوا تماما ثم علي ورق زبدة بالمعلقة شكلي شكل دائرة رفيعة (ممكن تعملي 1/2 العجين بالكاكاو وتعمليمنه خطوط علي الدائرة البيضاء )
او شكليها عن طريق ورق كرتون مقصوص علي شكل دائرة مفرغة للحصول علي دائرة متناسقة تماما
تدخل فرن حار ل 4 دقائق بالكتير
2- نخرجها من الفرن ونشكلها فورا لانها تخرج من الفرن لينة ولكن بعد قائق تجف تماما وتنشف اما علي قمع او علي كوب لعمل اكواب للايس كريم او الفروت سلاط بالكريمة
ولعمل الفريسكا نتركها دوائر كما هي ونلصقها بالعسل وبالهنا والشفا
ودي طريقة لف قمع الايس كريم بالتفصيل الممل :)
ولعشاقه دي ماكينة ممكن تشتروها مخصصة لعمل بسكوتة الايس كريم
اتمني تستفيدوا جميعا وتجربوها وتعجبكم :)))
0 Comments:
إرسال تعليق