السبت، 29 أكتوبر 2011

طريقة عمل دومينوز بيتزا (dominos pizza)


طريقة عمل صلصه البيتزا الخاصه بدومينوز بيتزا (dominos pizza)
 
6 حبات من الطماطم الحمراء
4 ملاعق طعام من صلصه الطماطم
1 ملعقه صغيره من الاورجانو
نصف ملعقه صغيره من الروز مارى
نصف ملعقه صغيره من الريحان basil
نصف ملعقه صغيره بودره ثوم
نصف ملعقه صغيره بودره البصل
نصف ملعقه صغيره ببريكا
2 ملعقه طعام زيت زيتون
نصف ملعقه صغيره ملح
نصف ملعقه صغيره فلفل اسود



الطريقة:

نضع الطماطم فى الخلاط او تبشر الطماطم حسب الرغبه ثم نضع الطماطم فى قدر ونضيف اليه باقى المقادير ونضعه على النار حتى يمتزج مقادير صلصة البيتزا مع بعض جيدآ.
ان شاء الله صلصه البيتزا الخاصه بدومينوز بيتزا تنال اعجابكم ،انا بانتظار تعليقاتكم.




طريقة عمل البيتزا بسيطة وسهلة





لخمسة افراد :

1 ك دقيق / خميرة بيرة / ملعقة كبيرة ممتلئة سمنة / 2 بيض / كوب لبن / ملح -فلفل اسود - سكر -زعتر

يخلط الدقيق مع السمن والبيض مع الملح والفلفل وملعقة صغيرة سكر ثم نضع الخميرة فى كوب اللبن الدافى حتى الذوبان ونضيفها على الخليط ثم نضع القليل من الزعتر المطحون وبعد كده نعجن كويس بدون ماء حتى تصبح العجينة مثل عجينة العيش الفينو مع اضافة القليل من الماء او الدقيق حسب الحاجة
نترك العجين مغطى فى مكان دافى لمدة ساعتين او حسب ما العجين يخمر


اثناء التخمير نستعد لتقطيع الحشوة
فلفل رومى - طماطم - بصل ابيض او احمر - زيتون شرائح - سجق - بسطرمة -جبنة شيدر صفراء او موتزاريللا مع 2 شريحة جبنة تركى ( رومى ) يتم التقطيع حلقات لكل من الطماطم والبصل والفلفل الرومى او حسب الرغبة
الصلصة :
نضع القليل من زين الذرا او عباد الشمس على النار ثم نضيف اليه التوم المقطع شرائح صغيرة حتى ياخد لونه ثم نضيف معجون الطماطم مباشرة ونشوحه مع الزيت والتوم ثم نضيف الماء - بعد ذلك نضيف الملح والفلفل الاسود والقليل من الكمون والخل والكثير من الزعتر الغير مبالغ فيه ( اساس طعم البيتزا الاصلى والسر فى الزعتر ) الغير مطحون ونتركه على النار حتى تنضج الصلصة وتخلوا من الماء ( صلصة طليانى بدون بصل )




فرد العجين
ناخد العجين المخمر ونفرده دوائر بالقليل جدا من الدقيق حتى لا تعطل عمل الخميرة ثم نضعه فى صينية البيتزا او فى صاج الفرن الميلامين (ملحوظة هامة للجميع : لا تضع قرص البيتزا على صاج او صينية مدهونة بالزيت نهائيا بل تكون الصينية او الصاج ممسوح بالقليل جدا من الدقيق والا فانت الجانى على بيتزتك ) والسمك حسب الرغبة (فى الغالب اول مرة تكون تجربة لسمك العجين )




فرش الحشوة
بعد ذلك نفرد الصلصة على العجين ثم نضع الفلفل الرومى مع بشرة بسيطة جدا من جبنة الشيدر او الموتزاريللا ثم نضع السجق ثم الطماطم ثم البصل موزع جيدا وبشكل جميل
بعد ذلك نضع الجبنة الموتزاريللا او الشيدر المبشورة على وجه البيتزا ثم نضع البسطرمة والزيتون الشرائح وفى النهاية نبشر القليل من الجبنة الرومى (ماتقلقش ابدا اذا لقيت الحشو بقى عالى جدا على العجين لانه لما العجين يدخل الفرن هيرتفع ويهبط الحشو)




تسوية البيتزا

بعد كده يدخل الفرن ونشعله من الاسفل فقط لمدة ربع ساعة وياريت لو نختبر العجين بالشوكة من الطرف عشان نعرف استوى ولا لا او نجس العجين من تحت اذا اخد اللون الوردى يبقى كده تمام اوى نطفى الشعلة من تحت ونشعل الشعلة من فوق لمدة دقيقة واحدة

0 Comments:

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

http://setbeet.blogspot.com/

 

مجلة حواء..ست بيت Copyright © 2009 LKart Theme is Designed by Lasantha