هنقدّم لك طريقة عمل الدجاج على الطريقة الصينية الشهية، وهي بتتميّز بطعمها المسكّر، وممكن تعمليها لأسرتك لو عايزة تعملي حاجة مختلفة ولذيذة..
الدجاج بالخضار على الطريقة الصينية
المقادير:
½ كيلو صدور دجاج مخليّة
3 ثمر فلفل رومي (أخضر أو ألوان)
2 ملعقة كبيرة صوص الصويا
½ ملعقة صغيرة قرفة
ملعقة صغيرة بهارات
1 ثمرة بصل مفروم
ملعقة كبيرة زيت
ملعقة كبيرة نشا
1 ثمرة طماطم
3 ثمرة جزر
¼ كوب ماء
ملح وفلفل
الطريقة:
1- قطّعي الفراخ مكعّبات صغيرة، وحطّيها في طاسة كبيرة مع البصل والزيت، وشوّحيهم لحد لونهم ما يبقى دهبي.
الدجاج بالخضار على الطريقة الصينية
المقادير:
½ كيلو صدور دجاج مخليّة
3 ثمر فلفل رومي (أخضر أو ألوان)
2 ملعقة كبيرة صوص الصويا
½ ملعقة صغيرة قرفة
ملعقة صغيرة بهارات
1 ثمرة بصل مفروم
ملعقة كبيرة زيت
ملعقة كبيرة نشا
1 ثمرة طماطم
3 ثمرة جزر
¼ كوب ماء
ملح وفلفل
الطريقة:
1- قطّعي الفراخ مكعّبات صغيرة، وحطّيها في طاسة كبيرة مع البصل والزيت، وشوّحيهم لحد لونهم ما يبقى دهبي.
2- ضيفي الجزر والفلفل وقلّبيهم مع الفراخ، وبعد كده ضيفي عليهم الطماطم، وقلّبيهم لمدة دقيقتين، وبعدين ضيفي صوص الصويا، والبهارات والملح والفلفل والبهارات والقرفة.
3- دوبي النشا في ربع كوباية ميه وضيفيه على الخليط وقلّبيهم دقيقتين، وغطّي الطاسة، وسيبيها على نار هادية لحد الصوص ما يبقى سميك شوية واطفيها، وقدّميها مع أرز أبيض، وبالهنا والشفا..
0 Comments:
إرسال تعليق