زيني الأطباق بجوز الهند والقرفة والمكسرات قبل ما تقدميها |
بودينج السحلب
المقادير:
2 كوب لبن
4 صفار بيض
3 ملعقة كبيرة سكر
ملعقة صغيرة قرفة
2 ملعقة كبيرة سحلب
½ ملعقة صغيرة فانيليا
2 ملعقة كبيرة جوز هند
مكسرات مجروشة للتزيين (حسب الرغبة)
الطريقة:
1- سخني اللبن في حلة صغيرة لمدة 5 دقايق، وفي طبق غويط اضربي البيض مع السكر بالمضرب الكهربائي، لحد ما قوامه يبقى متجانس، وبعدها ضيفي السحلب والفانيليا، اضربي دقيقة كمان لحد كل المكونات ما تختلط ببعضها كويس.
2- ضيفي نص كوباية من اللبن السخن على المزيج، واضربيهم بالمضرب لمدة دقيقة، لحد ما كل المزيج يكون متجانس ومختلط كويس، وبعد كده ارجعي حطي كل المزيج ده على باقي اللبن السخن في الحلة.
3- سيبيه على النار 5 دقايق، لكن أهم حاجة إنك تقلبيه طول الوقت عشان يفضل المزيج ناعم ومتجانس، ولما يغلي اطفي عليه، وصبيه في كاسات التقديم، ولما يبرد شوية حطيه في التلاجة، وقبل التقديم زينيه بالمكسرات وجوز الهند والقرفة وقدميه.. وبالهنا والشفا.
0 Comments:
إرسال تعليق