الأحد، 24 فبراير 2013

كريب اللحمة بطريقة بسيطة وجميلة



النهارده هنعمل مع بعض كريب باللحمة أو قطع الفراخ بطريقة بسيطة وجميلة، ممكن تستخدمي بواقي اللحمة أو الفراخ اللي بتفضل عندك بعد أي عزومة
كريب اللحمة
مقادير عجينة الكريب:
½ ملعقة صغيرة زيت زيتون
¾ كوب دقيق
¾ كوب ميه
2 بيضة
ملح

للحشو:
كوب لحمة مفرومة أو فراخ مقطّعة قطع صغيرة
½ كوب جبنة رومي مبشورة
¼ ملعقة صغيرة فلفل أحمر
كوب جبنة موتزاريللا
كوب جبنة كريمي
¼ كوب بقدونس
بيضة

للتزيين:
1½ كوب صلصة
2 ملعقة صغيرة زيت زيتون
¼ كوب جبنة رومي مبشورة

الطريقة:
1- لعمل عجينة الكريب؛ اخلطي المكوّنات كلها مع بعض لحد ما يبقى الخليط متجانس، وغطّيه وحطّيه في الثلاجة لمدة ساعة على الأقل.

2- لتحضير الحشو؛ قلّبي المكونات كلها مع بعض كويس وسيبيهم على جنب.

3- ادهني الطاسة بزيت الزيتون، وبعد كده خدي شوية من عجينة الكريب وحطّيها في الطاسة وسوّيها وسيبيها شوية على النار لغاية ما العجينة يبقى لونها دهبي، وبعد كده اقلّبيها على الناحية التانية، وبكده تكوني عملتي واحدة كريب، وكرّري نفس الخطوة مع باقي كمية العجين اللي عندك.

4- ادهني الصينية بنصف كمية الصلصة اللي إنتي مجهزاها للتزيين، وابدئي حطّي الحشو في الكريب ولفّيه، وحطّيه في الصينية وكرّري ده مع باقي الكريب، وبعد كده ضيفي عليهم باقي الصلصة والجبنة الرومي وزيت زيتون، وحطّي الصينية في الفرن لمدة 45 دقيقة، وبعد كده طلّعيها وقدّميها.. وبالهنا والشفا.

0 Comments:

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

http://setbeet.blogspot.com/

 

مجلة حواء..ست بيت Copyright © 2009 LKart Theme is Designed by Lasantha