الأحد، 21 أكتوبر 2012

موس الكراميل بطريقة سهلة وسريعة


موس الكراميل

المقادير:
4 كوب لبن
كوب كريمة خفق
2 كيس كريم كراميل (هتلاقيه في السوبر ماركت)
باكو بسكويت بالزبدة (أي نوع)
شيكولاتة مبشورة (للتزيين)

مقادير الكراميل:
¾ كوب سكر
¼ كوب ماء

الطريقة:
1- لصنع الكراميل؛ حطّي السكر مع الماء وقلّبيهم على نار هادية، لحد ما يدوب السكر تماما ويبقى لونه بني غامق.

 2- اخلطي الكريم كراميل مع اللبن، وقلّبيهم مع بعض على البارد شوية، وبعد كده ارفعيهم على نار هادية، وضيفي عليهم الكريمة، واستمري في تقليبهم لغاية ما تظهر بعض الرغاوي الصغيرة على السطح.

3- ضيفي الكراميل على الخليط السابق على النار، وقلّبيهم مع بعض لمدة د دقايق، وبعدين ارفعيهم من على النار.

4- في كاسات التقديم كسّري البسكويت قطع صغيرة جدا، وضيفي عليه الخليط اللي عملتيه، وحطّيه في التلاجة، وعند التقديم زيّني الكاسات بالشيكولاتة المبشورة.. بالهنا والشفا.

0 Comments:

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

http://setbeet.blogspot.com/

 

مجلة حواء..ست بيت Copyright © 2009 LKart Theme is Designed by Lasantha