الأحد، 1 مايو 2011

كيك الموفين بالشيكولاته


هذه الكيك تكفى لعمل 8 أكواب صغيرة


المقاااااااااااادير....المكونات الجافة
هذه الكيك تكفى لعمل 8 أكواب صغيرة
3 كوب دقيق ..600 جرام
2 م.ك بيكنج بودر
3 ورقات فانيليا
2 م.: كاكاو بنى غامق بدون سكر يمكن استبداله ب 7 ملاعق شيكولاته سايحه
4\3  م.ك كربونات
كوب ونصف سكر بودرة


المكونات السائلة
2 كوب وربع لبن 450 جم
3 بيضات
4\3 كوب زيت ....أظن المكونات سهلة وبسيطو وموجودة فكل مكان








الطريقة
نخلط المكونات الجافة سويا ماعدا الكاكاو(الشيكولاته) والسكر
نخلط السوائل معا..اللبن والزيت والبيض بملعقة خشبية...بدون مضرب
يضاف خليط المكونات الجافة مع المكونات السائلة ويمزجوا جميعا بملعقة يدوية...ابتعدى تماما عن المضرب
ثم يضاف السكر للخليط ثم الكاكاو أو الشيكولاته السايحه ويمزجوا جميعا
نصب الكيك فى قوالب صغيرة..أو فى قالب واحد كبير ..مدهون بالزبدة أو بالسمنة ومبطن بالدقيق
يوضع بفرن درجة 400 لمدة 20 دقيقة  ...أو فرن 200 لمدة 40 دقيقة
بعد أن تخرج من الفرن تترك لتبرد قليلا...ثم تخرج من القوالب وتوضع فى طبق التقديم ...وتزين بالكريم شانتيه أو بالشيكولاته السايحه زى ما انا بعمل...
وبالهنا والشفا

صدقونى الكيك دا للى ماجربهوش...خفيف..حلو...بسيط...وسهل...وسريع ومكوناته دايما موجوده ممكن تعمليها لو جالك ضيف فجأة والأطفال بتحبه قوى

0 Comments:

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

http://setbeet.blogspot.com/

 

مجلة حواء..ست بيت Copyright © 2009 LKart Theme is Designed by Lasantha